Ingvar Bergljung

Ingvar Bergljung [ingvar-bergljung-profil]
Bagarevägen 20
Drottningskär
0455-33 95 07
0708-33 95 07
ingvar.bergljung@hotmail.com

Kreativ Bakgrund

Jag bor året runt på Aspö sedan 14 år tillbaka. Mitt intresse för modellbåtbyggeri har jag med mig hemifrån. Min far byggde modeller av segelfartyg och mina släktingar hade Saltö båtvarv i Karlskrona. Tidigare har jag haft kurser i modellbåtbyggeri hos Marinmuseum i Karlskrona.

Började för ca tio år sedan att måla akvarell i syfte att avbilda mina båtar. Har under åren utvecklats genom att måla för konstnärinnan Pia Byrin.

Idag bygger jag båtar och målar akvareller för ”byrålådan”. Bygger helst allmogebåtar från Blekinge men även andra båtar – allt ifrån Wasa till folkbåtar Jag bygger även modeller på beställning.

Inspiration till det konstnärliga arbetet är långpromenader utmed havet varje dag tillsammans med labradoren Douglas. Ett par timmar varje morgon som ger nödvändig inre balans för att kunna bygga eller måla. Min ledstjärna i den kreativa processen är ”Ju långsammare jag bygger/målar desto fortare blir jag färdig” vilket är en prövning när jag målar akvarell som kräver både snabbhet och tålamod samtidigt.

Mina förebilder inom akvarellmålning är Lars Lerin och Hasse Karlsson i Vitemölla. Min konstnärliga ledare Pia Byrin är också helt outstanding.

Galleri