Information om Kulturveckan 2017

Kulturrundan på Aspö har arrangerats i 16 år och har blivit en trogen tradition som många inte vill missa. Under årens lopp har rundan bytt skepnad ett par gånger då nya koncept och datum prövats för att nå ut till och skapa mervärde för fler besökare, utställare och andra deltagare.

Efter Kulturrundan 2016 gjordes en utvärdering med utställare och besökare och styrelsen har träffats ett antal gånger för att se över hur vi kan förändra, förbättra och förnya oss, just för att nå ut till fler och för att utöka det kulturella utbud som kan engagera och välkomna publiken.

2017 kommer Kulturrundan att anordnas som en Kulturvecka lör- ons, med datum 15-19 juli.
(där fokus på utställare kommer att vara på lö & sö som tidigare, medan det resten av dagarna är mer valfria öppe tider och andra kulturupplevelser kan stå i fokus.

Vi har ansökt om bidrag (skärgårdsmiljonen) för att utöka Kulturveckan med en Kulturnatt och att skapa en Kulturstig på ön. Det ekonomiska stödet är avgörande för genomförandet och beslut om detta fattas i Januari. (mer om det när vi har fått besked.)

Vår ambition är att skapa ett ännu bredare kulturellt utbud och hoppas att trogna samt nya konstnärer, hantverkare, musiker, artister och kulturbärare känner sig manade att anmäla sej till årets kulturella högtid.

Anmälan till 2017 Kulturvecka sker enligt nedan:

-Om du vill vara med i årets Kulturvecka så måste Du ha anmält ditt intresse att delta senast den 15 mars 2017
-Intresset att deltar har ökat de senaste åren och vi kan ej garantera ett deltagande.
“Bedömningen” sker enligt dessa kriterier:

Anknytning till Aspö
Tillgång till lokal
Bidrag till mångfald för att skapa ett kulturellt helhetsintryck.

-Den 22 mars kommer du att meddelas om deltagande i mån av plats och därefter betala du in medlemsavgift (100.-) & utställningsavgift (500:-), totalt 600.- till PG eller swish (anvisningar följer)

-Anmälan sker via denna länk, som även ligger tillgänglig på sociala medier (FB- Vi på Aspö, Kulturforumaspö)
har du inte varit med tidigare ber vi dig att skicka bilder på 3-4 verk till malinlarsenart@gmail.com (info mailen som använts tidigare är i dagsläge ej tillgänglig)

-Vi behöver tid för planeringen av Kulturrundan, bland annat för att utforma annonser, göra kartor, boka lokaler etc.
Lotterna och vinst förteckningen ska tryckas i mitten av juni. Det är därför extra viktigt att anmälan sker inom den tid som vi angett, dvs senast den 15 mars. (anmälan efter detta datum godtas ej)

Lotteriet

Ställer man ut i Kulturrundan skänker man även ett verk till lotteriet. Deltagare behöver sälja 30 latter vardera och försäljningen startar i juli.
Kompletterande information skickas ut till deltagare i samband med bekräftelse den 22 mars, då vi även bjuder in till ett informationsmöte för samtliga deltagare.

Vi ser fram emot ett nytt kulturår tillsamman med er;
mvh
Styrelsen,
Kulturforum Aspö

Aspö Kulturforum
Vi är en ideell förening som bildades 2006. Syftet med föreningen är att främja kulturella aktiviteter på Aspö och tillvarata kulturarbetarnas intresse. Föreningen arbetar med ett vitt kulturbegrepp där skapande och mänsklig utveckling står i centrum.
Vi har sedan starten arrangerat den årligen återkommande Kulturrunda, teaterföreställningar mm.